Pravno obvestilo

Za namene tega pravnega obvestila je spletna stran in pripadajoče pod-strani na naslovu www.ecv.si (v nadaljevanju spletno mesto).

Vse pravice so pridržane. Informacije in gradiva na spletnem naslovu www.ecv.si so zaščitene s pravicami intelektualne lastnine lastnika domene, razvijalcev in spletne strani (v nadaljevanju Lastnik) ali pravnih subjektov, katerih vsebine so vključene v/na spletnem mestu.

1. Omejitev odgovornosti

Lastnik se bo trudil za optimalno delovanje spletnega mesta, vendar ne prevzema nikakršnih odgovornosti in garancij za nemoteno uporabo. Vsi uporabniki uporabljajo spletno mesto na lastno odgovornost. Niti Lastnik, niti katerakoli druga fizična ali pravna oseba, ki je sodelovala pri ustvarjanju, nastanku in izdelavi spletnega mesta ali še sodeluje pri nadgradnjah in urejanju/dodajanju novih informacijah in gradivih ali funkcionalnosti, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij in gradiv na spletnem mestu ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v vsebini spletnega mesta. Podatki na vseh straneh, pod-straneh in pod-domenah spletnega mesta so informativni in lahko odstopajo od dejanskega stanja in/ali podatkov. Lastnik ni odgovoren za kakršnekoli poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do spletnega mesta, zaradi vašega obiska strani ali kakršnekoli njegove uporabe. Lastnik ne more biti odgovoren za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletnega mesta ter podatkov na spletnem mestu. Določeni podatki na spletnem mestu so povzeti ali pridobljeni s strani tretjih oseb in/ali podjetij, ponudnikov in storitev, za katere in njihovo točnost ter ažurnost Lastnik ne odgovarja. Lastnik tudi ne odgovarja za nikakršno škodo, ki bi lahko bila povzročena s strani partnerskih tretjih oseb ali podjetij (npr. analitične storitve, oglasne pasice) ter njihovo vsebino.

Lastnik lahko te strani spremeni kadarkoli in brez predhodnega obvestila in ne prevzema nikakršne odgovornosti za posledice teh sprememb. Zadnja sprememba dne: 20.05.2022.

2. Omejitev uporabe informacij in gradiv

Informacije in gradiva, ki so prikazana na spletnem mestu, lahko uporabljate za vašo osebno, domačo rabo, pri čemer ne smete spreminjati označb avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah. Dovoljena je uporaba in tiskanje informacij ter gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribucija, preprodaja, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv na spletnem mestu ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja, je prepovedano. Prav tako je prepovedana uporaba kateregakoli elementa spletnega mesta za kakršnekoli druge namene, kot za izključno osebno, nekomercialno, domačo rabo.

Na spletnem mestu so lahko objavljena ali prikazana tudi gradiva tretjih oseb ali podjetjih, katerih avtorske, moralne in pravne pravice so lahko pridržane. V predlogah se uporablja Google Fonts (licenca: https://fonts.google.com/attribution), vzorčne slike spletne strani Pexels.com (nadaljna uporaba ni dovoljena - slike so namenjene le predstavitvi in izgledu posamezne predloge življenjepisa) in Entypo ikone (licenca: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/).

Lastnik ne odgovarja za obliko in vsebino na straneh spletnega mesta, ki je na kakršenkoli način povezane s spletnim mestom. Pri obisku in uporabi povezanih spletnih strani je odgovornost Lastnika za vse primere izključena. Lastnik z uporabo spletnega mesta in njegovih funkcionalnosti ne zagotavlja, da bo uporabnik z uporabo le tega pridobil kakršnokoli premoženjsko ali nepremoženjsko korist.

To pravno obvestilo lahko Lastnik kadarkoli spremeni in je za uporabnike zavezujoče v vsakokratni spremenjeni obliki, zato priporočamo, da jih v primeru redne uporabe spletnega mesta spremljate na teh straneh. Z uporabo spletnega mesta ste izkazali in potrdili, da ste seznanjeni z našimi pogoji in da se z njimi strinjate.

Uporaba spletnega mesta v nasprotju z navedenimi pravili je prepovedana. Uporabnik, ki uporablja spletno mesto na način, ki je v nasprotju z navedenimi pravili, je v celoti materialno in odškodninsko odgovoren.

3. Varstvo podatkov in zasebnosti, piškotki in druge tehnologije

Lastnik spletnega mesta ne zbira nikakršnih osebnih podatkov o obiskovalcih spletnega mesta, ki bi jih lahko identificirali.

3.1 Piškotki

Piškotki so obstoječa in varna tehnologija brskalnika. Njihovo shranjevanje je v pod nadzorom obiskovalčevega brskalnika. Njihov namen je zapisovanje določenih informacij o uporabi spletnega mesta in niso škodljivi ter so časovno omejeni. Spletno mesto uporablja piškotke za ustrezno delovanje.

Spletno mesto nima nadzora ali dostopa piškotkov, ki jih uporabljajo tretje osebe/podjetja na spletne mestu. Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko to nastavite v vašem brskalniku. Natančnejše informacije o tem, kako to naredite, najdete na spletni strani vašega brskalnika. Ob prvem obisku spletnega mesta se obiskovalcu prikaže pasica za privolitev uporabe in nastavitve piškotkov. Ob prvem obisku spletnega mesta se noben piškotek ne shrani na napravo obiskovalca.

Obiskovalec lahko ob prvem obisku spletnega mesta izbira med sklopom piškotkov, ki se lahko naložijo na napravo. S klikom na gumb »Strinjam se«, klikom na ikono za zaprtje pasice za privolitev uporabe piškotkov, njeno ozadje ali nadaljevanjem uporabe spletnega mesta obiskovalec dovoljuje vse piškotke in namene obdelave. S klikom na gumb »Več nastavitev« lahko obiskovalec izbere sklope piškotkov, ki se lahko naložijo na napravo. S klikom na gumb »Potrdi izbrane« se naložijo le piškotki iz izbranega sklopa.

Sklopi piškotkov, ki jih spletno mesto ali tretje osebe/podjetja lahko naložijo:

Obiskovalec lahko ponastavi svojo izbiro piškotkov kadarkoli s klikom na spodnji gumb:

Za izbris obstoječih piškotkov, ki jih je spletno mesto naložilo predhodno in niso bili izbrisani ob ponastavitvi, mora obiskovalec izbrisati ročno v svojem brskalniku.

3.2 Google Analytics

Spletno mesto uporablja storitev Google Analytics za izvajanje spletne analize. Upravlja ga družba Google Inc. (v nadaljevanju: Google).

Google Analytics uporablja tako imenovane lastne piškotke. Podatki, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi tega spletnega mesta se prenašajo na Googlove strežnike in tam tudi hranijo.

Google pridobljene podatke pridobiva za analizo vaših aktivnosti in jih obdeluje. Google lahko te podatke posreduje tretjim osebam in podjetjem. Google Analytics piškotke lahko onemogočite na tej povezavi. Več o Googlovih pravilih zasebnosti si lahko preberete na tej povezavi.

3.3 Google Adsense

Spletno mesto uporablja storitev za prikaz oglasov katero zagotavlja Google Inc. (v nadaljevanju: Google).

Storitev Google AdSense uporablja piškotke, shranjene na računalniku, ki omogočajo analizo in spremljanje aktivnosti uporabnika. Google in oglaševalske mreže lahko uporabljajo tudi druge tehnologije (piškotke, JavaScript, Web Beacons), s katerimi merijo učinkovitost oglaševalskih kampanj in/ali z njimi personalizirajo oglase, ki jih vidite.

Google pridobljene podatke pridobiva za analizo vaših aktivnosti in jih obdeluje. Google lahko te podatke posreduje tretjim osebam in podjetjem.

3.4 Lokalna shramba

Spletno mesto je zgrajeno na osnovi HTML5 spletne tehnologije, ki zagotavlja boljše delovanje in sodobne standarde prikaza spletne strani.
HTML5 tehnologija omogoča tudi lokalno shrambo (ang: local storage), ki na obiskovalčev računalnik začasno shrani spletno stran ter njene spremne datoteke ali pomožne podatke. Lokalna shramba omogoča hitrejše in optimalno delovanje spletne strani ter manjšo obremenitev spletne povezave uporabnika, s čimer pa ne posega v zasebnost uporabnika in ne prenaša podatkov lastnikom spletnega mesta ali drugim tretjim osebam. Lokalna shramba je obenem pomembna za shranjevanje predlog življenjepisov uporabnikov ter nastavitev. Nastavitve lokalne shrambe lahko kadarkoli spremenite v nastavitvah vašega brskalnika.

3.5 Povezave na spletnem mestu

Na spletnem mestu so lahko objavljene zunanje povezave do drugih spletnih mest. Ta spletna mesta lahko uporabljajo piškotke ali kakšno drugo tehnologijo, nad katerimi lastnik tega spletnega mesta nima nadzora. Lastnik ne odgovarja za nikakršno nastalo škodo, bodisi materialno ali nematerialno z uporabo storitev in obiska drugih spletnih mest, katerih povezave so objavljene na tem spletnem mestu.

Lastnik se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta.

Osebnih podatkov in kontaktnih informacij, ki so jih posredovali obiskovalci sami (bodisi z uporabo kontaktne forme ali direktno preko elektronskega naslova) ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Kontaktni elektronski naslov za dodatna vprašanja: podpora@ecv.si

Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno in boljše delovanje. Piškotki nam pomagajo pri izboljšanju uporabniške izkušnje, analizi uporabe spletnega mesta in omogočijo oglasne sisteme ter dodatne funkcionalnosti. S klikom na gumb »Strinjam se« ali nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dovoljujete vse piškotke in namene obdelave. Več si lahko preberete na tej povezavi.

Preberi več